Οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Λάρισας ΚΠΑ2 Βόλου ΚΠΑ2 Τρικάλων ΚΠΑ2 Καρδίτσας ΚΠΑ2 Λαμίας ΚΠΑ2 Γρεβενών ΚΠΑ2 Καρπενησίου ΚΠΑ2 Καλαμπάκας ΚΠΑ2 Αλμυρού ΚΠΑ2 Ελλασόνας στην Περ/κή Διεύθυνση και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες σας καλοσωρίζουν στον ιστότοπό τους

22 Σεπ 2013

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Συμμετοχή της Ομοσπονδίας  Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
 Τρίτη και Τετάρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου
                                                                                            
Συνάδελφοι , Συνεχίζουμε!
Οι πολιτικές υποβάθμισης της εργασίας, οι πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες  συναδέλφους μας δημοσίους υπαλλήλους, χιλιάδες συμπολίτες μας, στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση δεν έχουν σταματημό. Δεν έχουν σταματημό και τα χτυπήματα για τον ΟΑΕΔ.

251 συνάδελφοί μας βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ. 251 συνάδελφοί μας θα μας χαιρετίσουν σύντομα και κλείνοντας την πόρτα πίσω τους θα ακούσουμε τον βαρύ ήχο της σιωπής μας, τον βαρύ ήχο από τον νόμο της αδράνειας. 502 ζευγάρια μάτια θα στραφούν καταπάνω μας ρωτώντας σιωπηλά τι έκανε ο καθένας μας την ώρα της μεγάλης σφαγής. Τα διπλανά μας γραφεία θα αρχίζουν να αδειάζουν και κάθε γραφείο που θα αδειάζει θα σημαίνει μια οικογένεια χωρίς το προγραμματισμένο της εισόδημα, μια υπηρεσία με περισσότερο όγκο δουλειάς και εκμηδένιση παροχής ποιοτικών παροχών στους ανέργους και μια διάνοιξη του δρόμου για να πριονιστεί και η δική μας καρέκλα, για να αδειάσει και το δικό μας γραφείο…
251 συνάδελφοί μας στη λίστα της διαθεσιμότητας. Ας μας εξηγήσουν οι διοικούντες πως θα λειτουργήσουν και με τι κόστος οι ΒΝΣ του Οργανισμού, από τους οποίους απολύεται μια ολόκληρη κατηγορία (προσωπικό μαγειρείου)  και μεγάλος αριθμός από το προσωπικό καθαριότητας… Ας μας εξηγήσουν, λοιπόν, τον σχεδιασμό τους και ας δώσουν απαντήσεις όχι σε εμάς, αλλά στα παιδάκια των ΒΝΣ, στους γονείς τους  και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
251 συνάδελφοί μας στη λίστα διαθεσιμότητας. Έτσι απλά, για να συμπληρωθεί το συνολικό νούμερο των απολύσεων... Εμείς ρωτάμε: Πού είναι το οργανόγραμμα και το σχέδιο στελέχωσης του ΟΑΕΔ; Πού είναι η περιβόητη αξιολόγηση που προηγείται, σύμφωνα με το δικό τους νόμο; Με ποιες μελέτες και ποια κριτήρια προέκυψαν οι συγκεκριμένες κατηγορίες συναδέλφων που τίθενται σε διαθεσιμότητα; Πώς θα λειτουργήσουν οι Β.Ν.Σ.  χωρίς το προσωπικό μαγειρείου; Θα δοθούν οι  συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες και αν, με ποιο κόστος;  Μήπως οφείλει η διοίκηση να δημοσιεύσει τα στοιχεία του σημερινού συνολικού κόστους προς τις εταιρείες καθαριότητας και να ελέγξει το ύψος των αμοιβών, πότε αυτές καταβάλλονται καθώς και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού; Πόσες μέρες μελετούσαν και με ποια μεθοδολογικά εργαλεία κατέληξαν στην κατάργηση 2 θέσεων φυλάκων-νυχτοφυλάκων  από το σύνολο των 21; !!!
251 συνάδελφοί μας στη λίστα της διαθεσιμότητας. Το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας - αν δεν αντισταθούμε συνολικά και μαζικά - θα περιλαμβάνει  πολύ περισσότερους συναδέλφους, όλων των κατηγοριών, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ και η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση ΟΛΩΝ… Ας μην αισθάνεται κανένας ασφαλής, γιατί τελικά το σχέδιο είναι ο έλεγχος μέσα από την εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια.
Η Ομοσπονδία μας αποφάσισε ήδη από τον Αύγουστο να κηρύξει ανένδοτο αγώνα κατά των πολιτικών αυτών, πολιτικών που οδηγούν στη φτωχοποίηση της κοινωνίας και στη μετατροπή της σε άβουλη μάζα και εύκολη λεία. Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Αυγούστου, προχωρήσαμε στην κήρυξη πενθήμερης απεργίας την προηγούμενη εβδομάδα. Μια απεργία που έδωσε το στίγμα της διάρκειας και της έντασης.
Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση φαίνεται πως ταρακούνησε και «ενόχλησε» την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, και τη Διοίκηση του Οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο άφησαν τα «παπαγαλάκια» τους να διαρρέουν απειλές και φήμες … ανυπόστατες  στη λογική. Όταν ο «αντίπαλος» χάνει την ψυχραιμία του σημαίνει ότι ο αγώνας βαίνει καλώς! Ενδεικτική περίπτωση  η στάση του Υπουργού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων,  αρνήθηκε να δεχτεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων (!!!), θεωρώντας το Υπουργείο τσιφλίκι του (;;;). Ενδεικτική περίπτωση η επώνυμη καταγγελία συναδέλφου στη ΓΣ για τηλεφώνημα σε συγκεκριμένο ΚΠΑ και σπάσιμο της απεργίας (…). Ενδεικτική περίπτωση η προσπάθεια αστυνομικού να εισέλθει στο χώρο διεξαγωγής της ΓΣ της ΠΕΥ για να καταγράψει τη συμμετοχή (!!!...;;;) την οποία καταγγέλλουμε και διερευνούμε.  Και οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό… 
Συνάδελφοι,
η απόφαση των συλλογικών οργάνων είναι ειλημμένη και σθεναρή. Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις, αν δεν σταματήσουν την επίθεση στον Ελληνικό Λαό! Συνεχίζουμε, λοιπόν, δυναμικά και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη και την Τετάρτη, 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Η Τρίτη, μάλιστα, είναι η μέρα που η Τρόικα έρχεται ξανά στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρει τα δηνάρια… Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένο να συμμετάσχουμε όχι μόνο στις απεργίες, αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν ανά την Ελλάδα:
  • Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.
  • Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ. 
Καλούμε τις πρωτοβάθμιες ενώσεις  να ενημερώσουν τα μέλη τους για την κρισιμότητα της απεργίας  και την αναγκαιότητα της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις. 
Καλούμε τις πρωτοβάθμιες ενώσεις σε διαρκή επαγρύπνηση και με μαζικές διαδικασίες επανεκτίμησης, να σχεδιάζεται η πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή όλων.
Είναι κρίσιμο, από σήμερα, τα ΔΣ των Πρωτοβάθμιων  Ενώσεων να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους που οι κατηγορίες τους περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ για τη διαθεσιμότητα, προκειμένου να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός για τη μορφή του Αγώνα αλλά και για την νομική στήριξή τους.
Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει συνολική επανεκτίμηση και θα ληφθούν  αποφάσεις για τον τρόπο και τη μορφή της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου