Οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Λάρισας ΚΠΑ2 Βόλου ΚΠΑ2 Τρικάλων ΚΠΑ2 Καρδίτσας ΚΠΑ2 Λαμίας ΚΠΑ2 Γρεβενών ΚΠΑ2 Καρπενησίου ΚΠΑ2 Καλαμπάκας ΚΠΑ2 Αλμυρού ΚΠΑ2 Ελλασόνας στην Περ/κή Διεύθυνση και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες σας καλοσωρίζουν στον ιστότοπό τους

16 Μαΐ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε με ελάχιστη συμμετοχή εργαζομένων απεργία στις 14 Μαΐου και στάση εργασίας στις 16 Μαΐου με περιεχόμενο την έκφραση αλληλεγγύης στους αγώνες των καθηγητών .
Οι κινητοποιήσεις αυτές  ήταν αναμενόμενο να μην έχουν επιτυχία, μιας και αποφασίστηκαν τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει   δυνατότητα ενημέρωσης  των εργαζομένων  για τους στόχους αυτών των δράσεων.

¨Όπως είναι  γνωστό, η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας  στην επίθεση της κυβέρνησης   που θα οδηγήσει στην ανεργία 5.000  αναπληρωτές καθηγητές,  αποφάσισε αρχικά απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου . Η κυβέρνηση απάντησε με ακραία αντιδημοκρατικό τρόπο επιστρατεύοντας τους  καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.  Η ΟΛΜΕ ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να στηρίξει τον αγώνα της προκηρύσσοντας απεργία για την 17 Μαΐου. Η ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε και αντί για αυτό προχώρησε στην κήρυξη της απεργίας και της στάσης .
Θεωρούμε πως ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας και η μάχη για την  αντιμετώπιση  της κυβερνητικής λογικής που ουσιαστικά απαγορεύει το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία  αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Η στάση της ΑΔΕΔΥ να απορρίψει την πρόταση του συνδικάτου των καθηγητών Μ.Ε.   είναι απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ένας κλάδος αποφασίζει να δώσει μια κορυφαία μάχη τα αποτελέσματα της οποίας αφορούν όλους, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται υπό διωγμό και η απειλή των απολύσεων ολοκληρώνει το τοπίο που δημιούργησαν οι βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο να αρνείται να στηρίξει  έναν κρίσιμο αγώνα  και να μετατρέπεται έτσι σε συνεργό της κυβέρνησης.
 Η διοργάνωση των αποτυχημένων κινητοποιήσεων της Τρίτης και της Πέμπτης είχε ολοφάνερα προσχηματικό χαρακτήρα.  Οι ευθύνες της ΑΔΕΔΥ για την ήττα που υπέστη το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτή την υπόθεση είναι πολύ μεγάλες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Η απεργία είχε επιτυχία. Μια απεργία στην οποία δεν συμμετείχε ο κλάδος των άμεσα θιγομένων. Άλλη μια πρωτοτυπία της πουλημένης ΑΔΕΔΥ και των προσκυνημένων κομματόσκυλων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή