Οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Λάρισας ΚΠΑ2 Βόλου ΚΠΑ2 Τρικάλων ΚΠΑ2 Καρδίτσας ΚΠΑ2 Λαμίας ΚΠΑ2 Γρεβενών ΚΠΑ2 Καρπενησίου ΚΠΑ2 Καλαμπάκας ΚΠΑ2 Αλμυρού ΚΠΑ2 Ελλασόνας στην Περ/κή Διεύθυνση και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες σας καλοσωρίζουν στον ιστότοπό τους

8 Ιαν 2013

ΟΑΕΔ: Τα πέντε νέα προγράμματα που έρχονται

ΤΗΝ Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης πέντε νέα προγράμματα για την αναχαίτιση της ανεργίας, η οποία αγγίζει το 26%. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις που θα δημιουργηθούν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 62.000 και θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή εντός των πρώτων μηνών του 2013 με την αξιοποίηση περίπου 350 εκατ. ευρώ.
Όλες οι θέσεις θα καλυφθούν από νέους ανέργους έως 35 ετών, με γραμμή πυρός τις 45.000 θέσεις, που θα περιλαμβάνουν κατάρτιση, εργασιακή εμπειρία για 5 μήνες και στη συνέχεια κανονική πρόσληψη για έναν επιπλέον χρόνο, εφόσον υπάρχει ζήτηση από τις επιχειρήσεις.
Τα προγράμματα που αναμένεται να ανοίξουν είναι:

1. «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ»
Αφορά 45.000 ανέργους. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει στα 174,9 εκατ. ευρώ. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι έως 29 ετών απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2. «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ»
Απευθύνεται σε 7.000 ανέργους έως 35 ετών. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει στα 91 εκατ. ευρώ.

3. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ»
Θα καλύψει 3.000 ανέργους ηλικίας έως 35 ετών οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ίδρυση επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα. Με προϋπολογισμό που φτάνει στα 12,8 εκατ. ευρώ.

4. «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ»
Είναι ένα από τα προγράμματα που θα έχει άμεση απορρόφηση καθώς θα προσφέρει εργασία σε 1.200 ανέργους ηλικίας μέχρι 30 ετών για μια διετία. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει στα 40 εκατ. ευρώ.

5. «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»
Απευθύνεται σε 3.200 άνεργους επιστήμονες έως 30 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει στα 15 εκατ. ευρώ.
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου