Οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Λάρισας ΚΠΑ2 Βόλου ΚΠΑ2 Τρικάλων ΚΠΑ2 Καρδίτσας ΚΠΑ2 Λαμίας ΚΠΑ2 Γρεβενών ΚΠΑ2 Καρπενησίου ΚΠΑ2 Καλαμπάκας ΚΠΑ2 Αλμυρού ΚΠΑ2 Ελλασόνας στην Περ/κή Διεύθυνση και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες σας καλοσωρίζουν στον ιστότοπό τους

11 Ιαν 2013

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΕΥ με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση στις 18/12/2012, μια συνάντηση που διεκδικήσαμε προκειμένου να θέσουμε στον Υπουργό τα ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ.



Καταρχάς εκφράσαμε στον Υπουργό τη δυσαρέσκειά μας για την εκδοθείσα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αφαιρείται ανθρώπινο δυναμικό από τον ΟΑΕΔ και μεταφέρεται με κλήρωση (!) στο ταμείο πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων… Υπενθυμίσαμε στον κύριο Βρούτση ότι ο ΟΑΕΔ είναι μια υπηρεσία πρώτης γραμμής που υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας και με την πασιφανή και γνωστή σε όλους διόγκωση της ανεργίας δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ που να περισσεύει. Αυτός είναι και ο λόγος που προφανώς ο ΟΑΕΔ συμπεριλήφθηκε στις εξαιρούμενες υπηρεσίες από το νόμο περί διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΙΔΑΧ, μια απόφαση στην οποία η πολιτική ηγεσία πρέπει να παραμείνει συνεπής. Ο υπουργός μας ενημέρωσε ότι υπήρχε συνάντηση με τα σωματεία του ΟΕΚ –ΟΕΕ και ήταν ενήμεροι.

Μας ενημέρωσε επίσης ότι επίκειται η κατάθεση ν/σ που θα περιέχει την πλήρη ενσωμάτωση των δυο καταργημένων οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ με τον ΟΑΕΔ καθώς και την άσκηση επιμέρους δράσεων των κατηργημένων οργανισμών από τον ΟΑΕΔ

Εκτός από το θέμα της αποστελέχωσης του ΟΑΕΔ, θέσαμε επίσης στον Υπουργό οικονομικά ζητήματα (έξοδα κίνησης για τη διενέργεια ελέγχων) καθώς και το θέμα των υπερωριών του 2013. Σχετικά με τα έξοδα κίνησης ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα κατόπιν επίσημου αιτήματος του ΟΑΕΔ , ενώ για τις υπερωρίες δεσμεύτηκε για την άμεση υπογραφή τους. Τέλος, όσον αφορά στα θέματα περί αξιολόγησης προσωπικού, διαθεσιμότητες απολύσεις κλπ του εκθέσαμε τις θέσεις μας, αν και μας διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν εμπίπτει στο δικό του πεδίο!

Σε συνέχεια της επίσκεψης μας στον Υπουργό επισκεφθήκαμε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ , ο οποίος συμφώνησε να αποστείλει επίσημο αίτημα στο Υπουργείο σχετικά με τα έξοδα κίνησης. Του μεταφέραμε επίσης αιτήματα υπηρεσιών όπως τα έχουμε καταγράψει από επισκέψεις μας σε ΚΠΑ.

Παραμένουμε σε εγρήγορση και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους.

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                          Η Γ. Γραμματέας
Μακράκης Γεώργιος                               Θεολόγου Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου