Οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Λάρισας ΚΠΑ2 Βόλου ΚΠΑ2 Τρικάλων ΚΠΑ2 Καρδίτσας ΚΠΑ2 Λαμίας ΚΠΑ2 Γρεβενών ΚΠΑ2 Καρπενησίου ΚΠΑ2 Καλαμπάκας ΚΠΑ2 Αλμυρού ΚΠΑ2 Ελλασόνας στην Περ/κή Διεύθυνση και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες σας καλοσωρίζουν στον ιστότοπό τους

16 Δεκ 2012

Καταρρέει η απασχόληση

Οι εργαζόμενοι υστερούν κατά ένα εκατομμύριο από τους μη απασχολούμενους


Εικόνα κραχ στην απασχόληση δείχνουν τα στοιχεία για την ανεργία. Από την εκτόξευση της ανεργίας στο 25,7% τον Σεπτέμβριο και τη διόγκωση του αριθμού των ανέργων σε περισσότερους από 1.260.000 ανθρώπους, προκύπτει ότι σήμερα ένας εν ενεργεία εργαζόμενος (στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα) «συντηρεί» με το προϊόν της εργασίας του (μειωμένος μισθός, κατάργηση επιδομάτων) περισσότερο από 1 (περίπου 1,5) μη απασχολούμενο πολίτη.
Ειδικότερα, οι μη απασχολούμενοι υπερέχουν ήδη κατά 992.000 άτομα έναντι των απασχολουμένων. Αυτή η μοναδική σχέση παρατηρείται μόνο σε ακραίες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όπως αυτές που χαρακτήριζαν τις βαλτικές και βαλκανικές χώρες μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μοντέλου, αλλά σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν την εκτόνωση με μαζική μετανάστευση. Μέσα σε μια τετραετία καταστράφηκαν 800.000 θέσεις εργασίας.

ενα blog για τον ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου