Οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Λάρισας ΚΠΑ2 Βόλου ΚΠΑ2 Τρικάλων ΚΠΑ2 Καρδίτσας ΚΠΑ2 Λαμίας ΚΠΑ2 Γρεβενών ΚΠΑ2 Καρπενησίου ΚΠΑ2 Καλαμπάκας ΚΠΑ2 Αλμυρού ΚΠΑ2 Ελλασόνας στην Περ/κή Διεύθυνση και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες σας καλοσωρίζουν στον ιστότοπό τους

15 Μαρ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι
Το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε σχέδιο νόμου με αντικείμενο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Το νομοσχέδιο αυτό ποινικοποιεί την εργασία μας καθώς θεσπίζει βαρύτατες ποινές  για πράξεις και παραλείψεις που γίνονται χωρίς δόλο και αποτελούν απλά λάθη. Επιβάλει ποινή φυλάκισης τριών μηνών για πράξεις που τελούνται από αμέλεια. Ζητά από τον υπάλληλο που έκανε λάθος από το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά το Δημόσιο να αποζημιώσει χρηματικά την υπηρεσία του. Για την επιβολή των παραπάνω και άλλων ποινών που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου δεν απαιτείται πλήρης θεμελίωση και απόδειξη της ευθύνης, όπως απαιτείται στις αποφάσεις που εκδίδουν τα δικαστήρια.  Αρκούν οι επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Η ακρότητα των προθέσεων της ηγεσίας του υπουργείου αποκαλύπτεται στις διατάξεις που αναφέρουν πως προυπόθεση για την άσκηση προσφυγής κατά αυτών των ποινών είναι η καταβολή παράβολου ίσου με το 20 %  του προστίμου.
 Συναδέλφισσες – οι
Υπενθυμίζουμε πως ήδη το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται αντιμέτωπο με την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα που περιέχει αυστηροποίηση  των διοικητικών ποινών και ποινικών ευθυνών (όπως π.χ. η απειλή της απόλυσης με βάση την κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά). Οι διατάξεις του ν.σ. του υπ. Εργασίας έρχονται για να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων ειδικά στο υπουργείο, τον ΟΑΕΔ και στους άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Είναι φανερό πως στόχος δεν είναι η  προσπάθεια  να εξυγιανθεί η δημόσια διοίκηση..Επιδίωξη τους είναι η τρομοκράτηση μας και η κατασκευή υποτιθέμενων επίορκων υπαλλήλων προκειμένου να δημιουργηθεί πρόσχημα που θα διευκολύνει την απόλυση μας.
 Συναδέλφισσες – οι
Οι ομοσπονδίες των υπαλλήλων των οργανισμών και των φορέων του υπ. Εργασίας σχημάτισαν κοινό συντονιστικό όργανο αγώνα. Επιδιώκουν την επαφή με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό κ. Βρούτση, δίνουν συνέντευξη τύπου την Τρίτη 19 του μηνός και προγραμματίζουν απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα. Πραγματοποίησαν ήδη επαφές με συνταγματολόγους που αποφάνθηκαν πω ςαυτέςε οι διατάξεις είναι αντισυνταγματικές.
Από την πλευρά μας ως Ένωση υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας καταγγέλουμε με οργή και αγανάκτηση αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προσβάλουν την αξιοπρέπεια μας και μας μετατρέπουν σε υποψήφιους φυλακισμένους και αυριανούς άνεργους μια και δεν είμαστε αλάνθαστοι.
Μετά την οικονομική εξαθλίωση,  με το νομοσχέδιο αυτό έρχεται η πλήρης απαξίωση της δουλειάς μας και η μετατροπή μας σε τρομοκρατημένους εργαζόμενους 
Συναδέλφισσες – οι
Σας καλούμε σε να πάρετε μαζικά μέρος στους αγώνες της επόμενης εβδομάδας για την υπεράσπιση της δουλειάς και κυρίως της αξιοπρέπειας μας.


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου