Οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Λάρισας ΚΠΑ2 Βόλου ΚΠΑ2 Τρικάλων ΚΠΑ2 Καρδίτσας ΚΠΑ2 Λαμίας ΚΠΑ2 Γρεβενών ΚΠΑ2 Καρπενησίου ΚΠΑ2 Καλαμπάκας ΚΠΑ2 Αλμυρού ΚΠΑ2 Ελλασόνας στην Περ/κή Διεύθυνση και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες σας καλοσωρίζουν στον ιστότοπό τους

22 Μαρ 2013

Ανακοίνωση Ομοσπονδιών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε-ΙΚΑ)


Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π)

Ομοσπονδία Υπάλληλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ-ΟΑΕΔ)

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπάλληλων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.ΥΓ.Υ – ΕΟΠΥΥ)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η μαζική συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες μας σε συντονισμό (ΠΟΠΟΚΠ-Π.Ο.Σ.Ε.ΙΚΑ-Ο.Υ.ΟΑΕΔ-Ο.ΣΥ.Π.Ε-Π.Ο.ΥΓ.Υ.ΕΟΠΥΥ), είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρση των αυταρχικών αυθαίρετων και αντισυνταγματικών διατάξεων που περιείχε το νομοσχέδιο για τις πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες σε όλους τους εργαζόμενους στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης κ Κοινωνικής Πολιτικής.
Αυτές οι διατάξεις αυστηροποιούσαν το ήδη υπάρχον σκληρό και άδικο πειθαρχικό και ποινικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η δυναμική κινητοποίησή μας έφερε την απόσυρση όλων των διατάξεων που δημιουργούσαν συνθήκες πειθαρχικών διώξεων εργαζομένων για λάθος ή αμέλεια και μια βιομηχανία διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.
Όλοι οι εργαζόμενοι αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο με αλλεπάλληλα νομοσχέδια καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων.
Συρρικνώνοντας μισθούς κ συντάξεις, μειώνοντας τα εφάπαξ, καταργώντας Συμβάσεις Εργασίας.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε θύματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής μαζί με όλους τους εργαζόμενους Δημόσιου κ Ιδιωτικού Τομέα.
Ακολουθούν άμεσα οι καταργήσεις Οργανισμών Δ/σεων κ Τμημάτων, οι αξιολογήσεις, η κινητικότητα, που θα προκαλέσουν μαζικές απολύσεις.
Είναι ανάγκη όλοι μας να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γιατί είναι ανοιχτά ακόμα πολλά μέτωπα.
Είναι ανάγκη με συλλογικές διαδικασίες , μαζική συμμετοχή και μαχητικές κινητοποιήσεις, να αντιμετωπίζουμε κάθε ενέργεια και επίθεση που θα δεχόμαστε.
Η δυναμική που αναπτύξαμε τις τελευταίες μέρες είναι υποθήκη, ας γίνει οδηγός για το μέλλον.
Οι καιροί απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ κ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για κοινό αγώνα και αυτό θα γίνει πράξη.
Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ 22-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου