Οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Λάρισας ΚΠΑ2 Βόλου ΚΠΑ2 Τρικάλων ΚΠΑ2 Καρδίτσας ΚΠΑ2 Λαμίας ΚΠΑ2 Γρεβενών ΚΠΑ2 Καρπενησίου ΚΠΑ2 Καλαμπάκας ΚΠΑ2 Αλμυρού ΚΠΑ2 Ελλασόνας στην Περ/κή Διεύθυνση και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες σας καλοσωρίζουν στον ιστότοπό τους

18 Μαρ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Υ. ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας σχετικά με την επικείμενη ψήφιση του Ν/Σ για την «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» που, όπως σας ενημερώσαμε, περιέχει τις απαράδεκτες διατάξεις οι οποίες καταλύουν κάθε έννομη τάξη και καταργούν υφιστάμενες διατάξεις του Δημ/κού κώδικα, αφού ουσιαστικά θεσμοθετούν, κατ΄ εξαίρεση και μόνο για τους υπαλλήλους των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης άλλο …ειδικό πειθαρχικό, παράλληλα με το ήδη ισχύον, που προσβάλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μας θέτοντας αντισυνταγματικές (ιδιώνυμες) ρυθμίσεις πέραν του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου που ισχύει για όλο το Δημόσιο, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Μετά από έκτακτη κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε οι εκπρόσωποι όλων των Ομοσπονδιών των Οργανισμών που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, με αφορμή την κατάθεση του παραπάνω Νομοσχεδίου στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (για την Τετάρτη 10 π.μ) και προκειμένου να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα επίμαχα και απαράδεκτα άρθρα που ποινικοποιούν τη δουλειά μας και μας καθιστούν εν δυνάμει κατηγορούμενους ακόμα και για ελαφριά αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, αποφασίσαμε τα παρακάτω:
  1. Συντονισμός όλων των Ομοσπονδιών ώστε να υλοποιούνται από κοινού οι όποιες αποφάσεις μας. (έχει οριστεί νέα σύσκεψη την Τρίτη 10 π.μ.)
  2. Να απαιτηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση (έχει ήδη οριστεί για την Τρίτη 11.00 π.μ)
  3. Κοινή συνέντευξη Τύπου (έχει ήδη προγραμματιστεί για την Τρίτη στις 12.00, στα γραφεία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ)
  4. Συνάντηση με τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της Βουλής (έχει ήδη προγραμματιστεί για την Τρίτη: α. Στις 15.00 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Τσίπρα και β. στις 16.30 με τον πρόεδρο της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη).
  5. 3ωρη Στάση εργασίας, την Τετάρτη 20/3/13 από 12 μέχρι λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, ώρα 12.30).
  6. 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 21/3/13, για τους υπαλλήλους στον ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΙΚΑ, Υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ και Υγειονομικούς ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα επίμαχα και απαράδεκτα άρθρα και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, ώρα 8.30 π.μ).
Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα εκτιμηθεί από το συντονιστικό όργανο των Ομοσπονδιών, η περαιτέρω αντίδρασή μας.
Συνάδελφοι, η αντίδρασή μας δεν έχει καμία πρόθεση προστασίας επίορκων υπαλλήλων που διαβάλουν και συκοφαντούν με τις παράνομες ενέργειές τους το υπόλοιπο σύνολο. Αντίθετα, ζητάμε την παραδειγματική τους τιμωρία, στα πλαίσια των υπαρχόντων διατάξεων και υιοθετούμε και την αυστηροποίηση τους. Αντιδρούμε όμως με την εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων, οι οποίοι στο πλαίσιο της επιβάρυνσης τους με αυξημένο φόρτο εργασίας, μπορεί να κατηγορηθούν, να διαπομπευθούν, ακόμα και να φυλακιστούν χωρίς κανένα δικαίωμα αντίδρασης ακόμα και στα πλαίσια των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού και του Ποινικού Κώδικα.
Τονίζεται ότι οι αντιδράσεις μας αφορούν τα επίμαχα άρθρα του Ν/Σ που τέθηκαν κατ’ εξαίρεση και μόνο για τους υπαλλήλους των συγκεκριμένων Οργανισμών για τους οποίους ουσιαστικά θεσπίζεται …ειδικό πειθαρχικό παράλληλα με το ήδη ισχύον, με προφανή στόχο την ποινικοποίηση της εργασίας μας, την τρομοκράτηση και κυρίως την εύκολη ενοχοποίησή μας ώστε να γεμίσουν την δεξαμενή υποψηφίων για απολύσεις.
Συνάδελφοι,
Ιδιαίτερα οι υπάλληλοι του Οργανισμού που επιβαρυνόμαστε με μεγάλο φόρτο εργασίας, λόγω της συνεχούς αύξησης της ανεργίας συν τις αυξημένες και ιδιαίτερες ευθύνες που απορρέουν από την διεκπεραίωση των προγραμμάτων Απασχόλησης και ΛΑΕΚ είναι φυσικό να είμαστε ακόμα πιο εκτεθειμένοι για ενδεχόμενο και ανυπαίτιο λάθος που όμως μπορεί να πληρωθεί ..ακριβά αν ισχύσουν οι υπό ψήφιση ρυθμίσεις.
Άρα έχουμε ένα λόγο παραπάνω να δώσουμε τη μάχη να αποσυρθούν άμεσα τα απαράδεκτα αυτά άρθρα (9, 10 κλπ) .
Καλούμε:
    • Την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εργασίας που εποπτεύει τους θιγόμενους ασφαλιστικούς Οργανισμούς, να αποσύρει άμεσα τα επίμαχα άρθρα και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία άνιση μεταχείριση σε βάρος μας.
  • Τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, που από πρώτο χέρι γνωρίζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μετά την έκρηξη της ανεργίας, να ζητήσει από την πολιτική Ηγεσία την απόσυρση των επίμαχων άρθρων.
  • Όλους σους κατέχουν θέσεις ευθύνης στο Οργανισμό (προϊσταμένους, Διευθυντές Γεν. Δ/ντές κλπ) να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα μας δεδομένου ότι το θέμα μας αφορά όλους.
Τέλος καλούνται οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας:
  • Να ενημερώσουν τους βουλευτές της περιοχής τους για το θέμα που έχει προκύψει.
  • Να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να ενημερώνεται το κοινό που επισκέπτεται τις Υπηρεσίες μας.
  • Να ενημερώσουν και συντονίσουν τους συναδέλφους για την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο στη 3ωρη Στάση όσο και στην 24ωρη απεργία και οι κοντινότερες στην Αθήνα Ενώσεις να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Πέμπτης.
Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ                                          ΤΣΑΛΑΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΣΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου